Європейські пивовари знизили вимоги до якості ячменю

Європейські пивовари знизили вимоги до якості ячменю

Причинами стали неврожай і посуха.

Європейські пивовари знизили вимоги до якості ячменю

Невдалий урожай ячменю в ЄС змусив деяких пивоварів і виробників солоду знизити вимоги до рівня білка.

Звіт аналітиків H. M. Gauger GmbH передає AgroPortal.

Як зазначається, через дефіцит опадів урожай ячменю 2018 році був невеликим і поганої якості в деяких регіонах Німеччини, у всій Польщі, балтійських країнах, Скандинавії, і вкрай поганим — в Австрії, Чехії, Словаччині та Угорщині.

У той же час багато пивовари і виробники солоду знизили свої вимоги до якості ячменю і рівню білка, що значно полегшило ситуацію із запасами пивоварного ячменю.

Іншою проблемою стала посуха, яка призвела до зниження рівня води в Рейні, Майні, Мозелі, Ельбі та Дунаї і паралізувало річкові поставки ячменю.

Виробники солоду в південній Німеччині і Центральній Європі повинні будуть використовувати у виробництві ячмінь зі своїх запасів до їх виснаження.

Перехідні запаси ячменю старого врожаю вже були на мінімальному рівні до початку проблем з перевезеннями. Швидше за все, весна буде не найлегшим періодом для індустрії, попереджають фахівці.