В Асоціації виробників молока відзначають: справжнього молока на прилавках українських магазинів стає все менше. Для збільшення обсягів нечесні виробники вдаються до підробок.
Про це пише Сегодня.
В Асоціації виробників молока відзначають: 99% підробок відбувається саме в маленьких торговельних точках або на руках у бабусь. Розводять продукт не водою, а шкідливими домішками.
Експерти кажуть, розводити молоко водою виробники не стануть. Тоді продукт має дуже низьку жирність.
В Асоціації виробників відзначають, молоко не тільки розводять і підфарбовують, але і не гребують антибіотиками, щоб продовжити термін придатності. Виявити їх в складі можна за допомогою бронтимолового синього індикатора. Він продається в аптеці. Якщо є домішки, молоко стане синім, без них — зеленим.
Нагадаємо, згідно з дослідженням Асоціації захисту прав споживачів, найчастіше в Україні підробляють згущене молоко, майонез і вершкове масло. Молочні продукти також знаходяться в лідерах по фальсифікату.