Французькі виробники продуктів будуть зобов'язані вказувати ступінь їх корисності на упаковці

Французькі виробники продуктів будуть зобов’язані вказувати ступінь їх корисності на упаковці

Вибирати доведеться з п’яти різних ступенів корисності.

Французькі виробники продуктів будуть зобов’язані вказувати ступінь їх корисності на упаковці

Національні збори Франції в кінці лютого схвалили законопроект, що зобов’язує всі компанії-виробники продуктів харчування вказувати на упаковці їх рівень якості та ступінь корисності для людини.

Повідомлення французького телеканалу BFM передає AgroPortal.

Згідно з новим законом, на упаковці харчових продуктів повинна буде розміщуватися діаграма, що класифікує харчові продукти в п’яти категоріях відповідно до їх харчових якостей: маркування А означає, що продукт найбільш корисний, маркування Е говорить про найменшу користь.

Таке маркування на упаковці продуктів харчування запропонували розміщувати ще в листопаді 2017 року, проте цей захід був добровільним, а не обов’язковим, тому інформацію про корисність продукції вказували лише одиниці виробників.

Також відповідно до закону інформація про корисність продуктів харчування буде відображатися в рекламі харчових продуктів. Однак рекламодавці зможуть не вказувати такі відомості — для цього їм необхідно буде зробити спеціальний внесок, призначений для Національного агентства громадської охорони здоров’я Франції.

Ще одна поправка, прийнята в парламенті, зобов’язує підприємства харчової промисловості щорічно передавати до парламенту доповідь про зміну якості продукції, що випускається ними. На основі цих даних Національне агентство з безпеки продуктів харчування буде розробляти заходи щодо зниження вмісту солі, цукру і ненасичених жирних кислоти в продуктах, найбільш популярних у французів.

Також парламентарії схвалили поправку, яка пропонує введення в школах факультативу на тему пропаганди правильного харчування.

Уточнюється, що законопроект «Про поліпшення якості харчових продуктів і заохочення правильного харчування» спрямований на боротьбу з такими поширеними у Франції захворюваннями, як діабет, хвороби серцево-судинної системи, деякі види раку, а також ожиріння. Передбачено, що введення запропонованих заходів має бути завершено до 1 січня 2021 року.