До набуття гуцульською овечою бринздею статусу українського PDO (protected designation of origin) захищеного позначення походження залишилося півроку.
Про це йдеться на сторінці проекту Географічні зазначення в Україні у Facebook.
«Міністерство економічного розвитку та торгівлі України завершило експертизу заявки і опублікувало її для забезпечення ознайомлення будь-якими особами та можливості для подання заперечень», — йдеться у повідомленні.
За інформацією, погодження має тривати півроку.
19 грудня 2018 року до Мінекономіки було подано заявку на реєстрацію географічного зазначення «Гуцульська овеча бриндзя», яка в майбутньому стане підставою для охорони цього зазначення і в ЄС.
Нагадаємо, вже відомі усі 10 продуктів, які першими в Україні отримають географічні зазначення. Окрім гуцульської овечої бриндзі це будуть гуцульська коров’яча бринза, херсонський кавун, мелітопольська черешня, вино з району озера Ялпуг та мед. Регіон, з якого походження меду буде захищатися географічним зазначенням, ще обговорюється.