Український березовий сік набирає популярність в Ізраїлі і США

Український березовий сік набирає популярність в Ізраїлі і США

Сік здобув популярність завдяки культу здорового харчування.

Український березовий сік набирає популярність в Ізраїлі і США

Господарства, які підкоряються Волинському обласному управлінню лісового та мисливського господарства (ВОУЛМГ), почали збір березового соку на початку березня.

Про це повідомляє AgroPortal.

У планах державних лісогосподарських підприємств — зібрати 550 тонн. Вже є — більше 300. Частина соку реалізується сирцем, частина йде на переробку.

«В асортименті — сік березовий з цукром, сік березовий з лимоном, сік березовий «Бадьорість», березово-яблучний, березовий на м’яті, березово-журавлинний, березово-чорничний, сік березовий з шипшиною і ін. Волинські лісівники не використовують хімії або барвників при приготуванні соку», — йдеться в повідомленні.

ДП «Цуманське ЛГ» виготовляє органічний сік.

«Сік органік здобув популярність навіть серед населення Америки та Ізраїлю, де зараз існує культ здорового харчування», — додали в ВОУЛМГ, зазначивши, що американська компанія вже не перший рік є партнером консервного цеху ДП «Цуманське ЛГ».

Начальник консервного цеху Зінаїда Рябчун зазначає, що в цьому сезоні в цеху буде виготовлено 15 видів березового соку. А вже третій рік поспіль тут виготовляють органічну продукцію.

«Це — сік без додавання лимонної кислоти, без цукру. Такий, як його привезли з лісу. До його виготовлення особливо жорсткі умови не тільки під час збирання, а й при виробництві. Навіть все миючі, дезінфікуючі засоби повинні бути органічні. Сік, звичайно, дуже корисний. Це — купа поживних речовин, мікроелементів, вітамінів», — розповідає вона.