В Україні для розвитку молочної галузі та тваринництва в цілому є важливим створення та впровадження сучасної системи контролю за безпекою харчових продуктів на основі оцінки ризиків в циклі виробництва і збуту молочних продуктів.
Про це заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства України Олена Ковальова, повідомила прес-служба Мінагропроду.
«Попри підтримку тваринництва і кооперації з боку уряду, важливим є розробка нормативно-правової бази щодо приведення вимог до якості молока в Україні до європейських. Так, діяльність швейцарсько-українського проекту є органічною складовою системного процесу відновлення галузі тваринництва та забезпечення виробництва безпечного молока. Також діяльність проекту спрямована на надання технічної допомоги Держпродспоживслужбі по контролю і створенню умов поліпшення виробництва молока і його постачання до кінцевого споживача», — зазначила Ковальова.
Відзначається, що на сьогодні особливу увагу приділено подальшому розвитку малих виробників молочної сировини і поліпшення якості молока і молочних продуктів. Так, пілотну версію програми контролю сирого молока планується впровадити в 4 областях України: Вінницькій, Миколаївській, Полтавській та Харківській.