Виробників українського бренді зобов'язали використовувати тільки вітчизняну сировину

Виробників українського бренді зобов’язали використовувати тільки вітчизняну сировину

Міністерство юстиції України зареєструвало нові «Правила виробництва коньяків України».

Виробників українського бренді зобов’язали використовувати тільки вітчизняну сировину

Про це повідомив генеральний директор корпорації «Укрвинпром», передають AgroNews.

Вже з 1 січня 2019 року виробництво ординарних коньяків України (бренді) зазнає змін на користь вітчизняних споживачів та розвитку бізнесу.

«Введення в дію Правил сприятиме розвитку сировинної бази виноградно-виноробної галузі шляхом збільшення площ під виноградними насадженнями і, як наслідок, підвищенню рівня соціального значення галузі та зростання кількості відрахувань до бюджетів різних рівнів; обов`язкове використання вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України є актуальним та таким, що забезпечить збереження автентичного вітчизняного продукту», — зазначив Кучеренко.

Для виробників коньячної продукції важливим нововведенням згідно з Правилами є зобов’язання щодо обов’язкового використання частки вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України. Це означає, що виробники ординарних коньяків України при їх виробництві щороку будуть поступово збільшувати в них частку коньячних спиртів вітчизняного походження.