Про це повідомив генеральний директор корпорації «Укрвинпром», передають AgroNews.
Вже з 1 січня 2019 року виробництво ординарних коньяків України (бренді) зазнає змін на користь вітчизняних споживачів та розвитку бізнесу.
«Введення в дію Правил сприятиме розвитку сировинної бази виноградно-виноробної галузі шляхом збільшення площ під виноградними насадженнями і, як наслідок, підвищенню рівня соціального значення галузі та зростання кількості відрахувань до бюджетів різних рівнів; обов`язкове використання вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України є актуальним та таким, що забезпечить збереження автентичного вітчизняного продукту», — зазначив Кучеренко.
Для виробників коньячної продукції важливим нововведенням згідно з Правилами є зобов’язання щодо обов’язкового використання частки вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України. Це означає, що виробники ординарних коньяків України при їх виробництві щороку будуть поступово збільшувати в них частку коньячних спиртів вітчизняного походження.